Podd om distansarbete

Att jobba hemifrån är ett smart sätt att få mer gjort på kortare tid. Tänk att kunna använda den tid som läggs på att ta dig till jobbet och hem igen, på ditt arbete. Du skulle blir färdig fortare och får massor av mer tid att ägna dig åt saker som att umgås med familjen, träna och laga god mat. Det i sin tur skapar mer energi för arbetet vilket både den anställde och arbetsgivaren tjänar på.

Arbete är inte en plats utan något man gör

Att betrakta arbete och arbetsplats som två separata saker kan få tankarna att svindla. Vilka platser och miljöer ger dig inspiration? Var känner du energi och kan få saker gjorda? Att svaret på de två föregående frågorna skulle vara en kontorsbyggnad med en arbetsplats är osannolikt. Med dagens teknik har du tillgång till allt du behöver för att utföra arbete på i princip vilken plats som helst. I vår podd lär du dig mer om hur du arbetar smartare på distans.

Så skapas förutsättningar för framgångsrikt distansarbete

I den här podden om distansarbete hittar du tipsen du behöver för att lyckas bra. Det är egentligen inga konstigheter, men det finns saker du kan tänka på. De har lång erfarenhet av framgångsrikt distansarbete. Det gör att de kan lotsa dig rätt och hjälpa dig bli så effektiv som möjligt när du arbetar med din bra dator på en annan plats än kontoret. Distansarbete innebär ett nytt sätt att tänka där arbete betraktas som något man gör snarare än en plats man går till.

Coronavirusets utbredning accelererar digital transformation. Företag utan tidigare erfarenheter av distansarbete måste nu lära sig det. Arbetsgivare tvingas fundera över hur tekniken kan stötta arbete även utanför kontoret. Lika viktigt blir det att förstå hur man leder arbete på distans och hur företagskultur och socialt umgänge hanteras när man inte ses fysiskt varje dag. Alla måste må bra och få förutsättningar att göra ett bra jobb. Även på distans. Lyssna på podden för att lära dig mer om framgångsrikt distansarbete.